Livet backstage

Ja, så här ser det ut backstage när all rekvisita är bubbad. Bubbad betyder på teaterspråk, framlagd och förberedd. Bakom scenen är det absolut förbjudet att röra något. Det kan ligga en penna, en kartong eller en strumpa och det kan vara rekvisita som någon lagt fram för att ta med sig in på scenen. Flyttar man på det kan det bli kris och paja en hel scen för någon. Det är bland det första man får lära sig när det är dags för föreställning.

Det hänger kläder, står cyklar och glassvagnar bakom scenen hos oss. Men också klänningar för snabba ombyten, peruker, mössor och svärd. Champagneflaskor, ben och nallar. Allt i en prydlig ordning för att man som skådis bara ska kunna grabba tag i det man ska ha så fort som möjligt.

Idag ska jag åka och se föreställningen. Efter premiären är mitt jobb slut och då får de klara sig själva, vilken går mycket bra. Men jag saknar gänget och vill in och titta och se föreställningen igen. Det är ju min teaterfamilj det handlar om!

Världens bästa!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Livet backstage

  1. Amanda Persson skriver:

    vad kul med föreställningar 🙂

  2. Emma Engström skriver:

    Spännande med föreställning! 😀

  3. blondina skriver:

    Gud så kul med en föreställning 😀 Wieeee!!! sv; Jamen de kanske handlar om avundsjuka? Eller de ogillar en pga något så de önskar en olycka istället? 😛 Hhahah men bra där, så är det ju 😀 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *