Lite kul

Henrik dorsins ”slängar av sleven”

-nu på scala play!

 

Lite Scala-vibrationer måste man kunna njuta av även i karantän, så nu lanserar vi Scala Play – där du har möjlighet att hemifrån soffan njuta av ett urval av våra största succéer genom åren.

”Slängar av sleven” är Henrik Dorsins första solo-föreställning, och spelades vid tiden för hans publika genombrott i olika tv-program i mitten av 00-talet. Den är också den enda föreställning på Scala Play som inte är inspelad på Scala. Likväl är den en länk i Scalas historia, såhär:

Föreställningen sattes först upp år 2003 i Teater Tribunalens foajé på Hornsgatan och spelades sedan på Mosebacke fram till år 2006. Där lärde Henrik och Micke Lindgren känna Conrad Nyqvist, som då drev Mosebacke Etablissement. Scalas dåvarande ägare Ulla Malmsten och Åke Hugosson såg ”Sleven” och lockade över Henrik inför hans nästa solo-föreställning Godkänd Kvalitetsunderhållning. När Åke och Ulla långt senare ville lämna över Scalateatern i ny regi förenades Henrik, Micke och Conrad igen – tillsammans med Tova Nyqvist – som nya förvaltare av Scala. Lite historia för alla Scala-nagelbitare därute.

Den här inspelningen har lite bootleg-feeling – därav priset. Den är rå och oborstad, med mycket musik och fantastisk komisk begåvning.

Av och med: Henrik Dorsin

Regi och prod: Micke Lindgren

4 Gollum: Fredrik Bergenstråhle, Andreas Grube, Bobo Ölander, Andreas Grill

 

SE NU på scala play:

Henrik Dorsins ”Slängar av sleven”  (2003)

Fria Proteatern ”Med tvättad hals” (1984)

Grotesco på Scala ”En näradödenrevy” (2015)

Henrik Dorsins ”Godkänd kvalitetsunderhållning” (2008)

Peter Carlsson och Blå grodorna ”Ett sextonårs-jubileum” (2012)

 

När ni köper en föreställning på Scala Play stödjer ni samtidigt Scalateatern. Stort tack till artister och upphovsmän som donerar sina delar av intäkterna till teatern. En välbehövlig slant i dessa tider när salongen står tom och längtar efter en publik. Köpt föreställning ligger kvar i ditt VOYD-konto, och kan ses om hur många gånger du vill, när du vill

 

Mycket nöje!

 

 
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *