Kyckling, bra proteinkälla

Jag försöker äta bra mat, givetvis spricker det ibland. Kyckling äter jag i och för sig ganska ofta. Antingen i ugnen eller stekt kyckling. En kycklingsallad är toppengott att fylla matlådorna med. Om man tar 100 gram kyckling så är 23.10 gram protein och det är riktigt bra.

Man får försöka välja vad man äter för att få i sig bra mat. En hamburgare med pommes är ju alltid gott men ibland måste man prioritera. Det är bättre att få i sig bra mat så ofta man kan. Kyckling kan man variera hur mycket som helst. Man får sin favorit efter ett tag som man är bra på men det kan vara kul att göra något nytt.

Jag gjorde en kycklinggryta för ett tag sen med röd paprika, purjolök, kyckling, curry, gurkmeja och matlagningsgrädde. Till det åt jag ris. Man kan ju ha i morötter och andra grönsaker i grytan och jag tog matlagningsgrädde istället för vanlig grädde. Man skulle även ha i creme fraiche men jag hoppade över det. Man får testa och laborera lite.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *