Kulturen kommer igång

Jag såg ett gammalt blogginlägg jag gjort om kultur och att vi blir piggare av det. Och det gäller ju i allra högsta grad just nu!

Såg på nyheterna att det gjorts undersökningar på ca 800 kvinnor under en låååång tidsperiod. Och vad kom då fram? Jo, att man håller hjärnan igång om man ägnar delar av sitt liv åt kultur. Det känns underbart.

Många gånger har vi läst om att träning i olika former gör dig friskare och att du kanske till och med lever längre. Det figurerar mängder av träningstips i tidningar och man ser pensionärer som styrketränar och går med stavar. Även en och annan som tar sig igenom ett Marathon.

Jag gillar att träna, har knappast undgått någon, men jag gillar även kultur. Jag har ju undervisat i jazzdans sen 1986. Ja, ni läste rätt. Jag har spelat musikal, operett och komedi och gjort över 500 föreställningar på olika scener. Jag har regisserat en mängd föreställningar och skriver även själv teaterpjäser.

Jag har även skrivit noveller och två böcker, varav den första nu är inläst som ljudbok. Jag har precis skrivit en ny enaktare som ska ha premiär i november i höst. Dessutom läser jag rätt många böcker periodvis.

Musik lyssnar jag bara på när jag ska koreografera men jag ser så mycket teater jag kan på olik scener av både amatörer och proffs. Jag ser det som en del av min personlighetsutveckling för att jag medverkar i så många andra teaterproduktioner och får tips och inspiration av att se kultur.

Det är verkligen glädjande, men inte speciellt förvånande att den som njuter av kultur håller sig friskare. Givetvis får vi inte glömma att röra på oss också. Allt är bra i lagom mängd. Det finns ju en hel del att välja mellan.

  • Se teater
  • Lyssna på musik
  • Läsa böcker
  • Gå på museum
  • Dansa
  • Gå på konserter
  • Lyssna på ljudböcker
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *