Kultur och idrott är våra hjältar

Kultur och sport är något som för många går hand i hand. Om sporten frodas i landet så frodas också kulturen och många skulle nog säga att kultur och sport är lite samma sak, även om budskapet är annorlunda. Både i sporten och inom kulturen så får vi följa hjälten eller hjältarna i deras jakt på draken eller att vinna en turnering och bli världsbäst.

Kulturen och idrotten gör oss till människor

Både kulturen och sporten är väldigt viktig för oss som människor. Den har en förmåga att förena oss även om budskapen är olika i sport och i kultur. För att förenkla lite kan det vara smart att definiera kultur lite. Många skulle nog säga att kultur är ett sätt att minnas historien, skapa historien och utvecklas. Utvecklas, det ordet, är ganska vagt och här handlar det mycket om att lära sig om gemenskap och uppleva saker som vi inte annars kan göra. Vem tycker inte att en riktigt bra bok eller film kan vara enormt uppslukande och man kan försvinna i tiden? Eller varför inte en opera, en konstutställning eller ett bra musikstycke. Idrotten är faktiskt något som gör allt det här. Idrott och sport är inte bara en upplevelse för många utan det handlar också om att få ut så mycket av en människa som det bara går. Detta i form av träning, fysisk så väl som psykisk, men även att skapa rutiner och hålla sig i form. En del menar till och med att det blir närmast religiöst.

Sporten är våra hjältar

Idag blir vi närmast överrösta med upplevelser, konserter och annat direkt i vår skärm vi har hemma. Då kultur i ganska stor utsträckning kan vara svåråtkomligt för många finns här idrott och sporten som passar alla. Här får vi följa vår ledare eller vår stjärna som gör mål, vinner en match eller kanske bara gör det där längdhoppet och slår världsrekord. Idag finns allting online vilket både kan vara kul och lite tråkigt eftersom allt finns tillgängligt. Något som också har blivit väldigt populärt inom sporten och som också förenar många är betting och spel på sport. För att bli bra på att lägga dina bets kan det därför vara fint att lära sig lite om den sporten du gillar, hur man spelar, vem som kan komma att vinna och mycket annat. Bland annat har Sverige ett odds på 8.00 att de vinner deras första match i EM.

Rekord i Tyskland

Något som nämnts tidigare i denna artikel är just rekord. Något som forwarden i Bayern har slagit den senaste tiden. Han gjorde 40 mål under en säsong, något som inte har gjorts sen Gerd Müller gjorde det på tidigt 70-tal. Det här är något som Robert Lewandowski sent ska glömma och inte heller hans fans. Han gjorde 40 mål på endast 28 matcher och firade genom att hylla den gamle legendaren med en t-shirt med en bild på Müller.

Det finns inga tvivelaktigheter om att både sport och kultur är något som vi måste ha för att överleva nästan. I båda områden är det hjältarna vi följer och beundrar och vi får hoppas att det fortsätter att finnas för evigt. I närtid finns det verkligen hopp för Sverige i fotbolls EM. Där kan vi följa våra hjältar.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *