Kloka ord till folk i branschen

1. Jobba hårt och smart. En del av talangen du har är genetisk. Men för att faktiskt kunna förvandla det till något av värde behöver du hårt arbete. Det finns många duktiga misslyckade människor där ute. För att förenkla, låt oss definiera framgång som att kunna vakna varje dag och göra vad du vill göra med din tid (i det här fallet: att vara artist). För att få det du vill ha måste du förtjäna det du vill ha.
2. Du är ingenting utan dina fans. De är den enda anledningen till att du kan leva din dröm. Ta väl hand om dem så tar de väl hand om dig.
3. Bygg konsistens. Jag känner låtskrivare som går till studion varje dag och skriver en låt, även om det suger. Du ser dem inte ha 365 träffar per år. Kanske 1… eller 2… om de har tur.
4. Lär dig hantera motgångar. Du kommer att få mycket ”nej tack” genom hela din karriär.
5. Ta vara på möjligheterna. Kom ihåg detta: INGEN är oersättlig. Du må vara unik men i en konkurrenskraftig värld med nästan 8 miljarder människor är du inte unik nog att ha råd att säga nej. Särskilt inte när du börjar din karriär.
6. Lär dig producera och/eller skriva låtar. Särskilt om du inte har pengar att betala någon för att göra det åt dig. Det finns mycket värde och frihet i att kunna producera och/eller skriva egen musik. Vänta inte på att andra ska få det att hända. Spela det så mycket som möjligt efter dina mål, schema och tillgänglighet.
7. Var respektfull mot alla du möter och jobbar med. Marknadsförare, etiketter, förlag, chefer. Du kommer att ha höga och låga i din karriär. Fler låga än höga. Människorna du möter på vägen upp kommer att vara där på din väg ner. Om du är en gnällig, klagande, respektlös jävel (ursäkta min svenska) och ingen vill jobba med dig… lycka till med att komma upp igen.
8. Åh ja. Hälsa. Du är ingenting utan din hälsa. Ta väl hand om din kropp, sinne och själ. Droger är inte rock n roll. Vad som verkligen är rock n’ roll är att kunna vakna varje dag och leva sin dröm.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.