Klarar vi oss i dessa tider eller behöver vi låna?

Coronan har ställt till det för många. Permitteringar och arbetslöshet blir en vardag och det påverkar inte bara individen i sig utan även hela samhället. Restauranger tvingas stänga och konferensanläggningar permitterar personal och alla håller sig inne i sin lilla bubbla. Vare sig man är över 70 eller inte. En värld vi inte är vana vid och har svårt att ta in.

Jag tror att många får problem med ekonomin och tvingas HittaSMSLån som en sista utväg. Kanske inte alltid den bästa lösningen men ibland måste man tänka kortsiktigt och just nu känns det som att alla tänker långsiktigt.

Jag såg att de ska öppna skolorna i Danmark och det blir ju skönt att de får komma igång igen. Samtidigt ser man bilder på poliser som står och delar ut munskydd till människor i tunnelbanan. Allt känns konstigt och tudelat.

Men det är något vi får räkna med under en lång tid tror jag. Det som är trist är att alla kulturevenemang är inställda och jag undrar när allt sätter igång igen. Ingen som vet något om hur långvarigt det blir och då är det svårt att planera.

Alla artister och skådisar är mer eller mindre arbetslösa just nu och bara längtar efter att få börja jobba igen. Många gör virtuella insatser och det är allt från sånglektioner till konserter som man kan se. Även en massa träningstillfällen som det bara är att köra igång med.

Jag hoppas och tror att vi snart är på banan igen så både ekonomin för oss, för företagen och alla inblandade kommer igång igen.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Klarar vi oss i dessa tider eller behöver vi låna?

  1. Ethel skriver:

    Ja konstig är världen just nu. Konstigare än den brukar vara.
    Men roligt att se all kreativitet. Vi har köpt ”ny” bil i lördags. Så vi var ute och åkte. Fast inte för påskfirande med släkten. Så det var väl OK? Träffade bara bilförsäljaren ☺.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *