Januari och fullt på parkeringen

Ni som tränar har säkert märkt fenomenet. Gymmets parkering är full i januari. Det spelar ingen roll när man kommer, lördag morgon, söndag kväll, måndag lunch……man får leta sig fram efter en parkering.

Nyårslöftena står som spön i backen och det är många nya ansikten som har dykt upp. Man ser att dom inte varit där på ett tag eller är helt nya. Jättekul att människor hittar till gymmet, men varför är den 1 januari så magiskt datum för detta?

Våren kommer, ljuset kommer och sommaren nalkas med kortärmade tröjor, shorts och bara magar. Vem vill inte se bra ut….upp med en hand?! Men det tar lite längre tid än januari-juni för att rutorna ska komma fram. Jag lovar.

Och sen då? Ska man börja äta mer och sluta träna då? När sommaren är slut. För att sen fira jul med skinka och köttbullar och mycket Jansson. För att sen göra en ny viktresa i januari. Känns lite hattigt enligt mig.

Det finns ett uttryck i Sverige som heter ”Lagom är bäst”. Ett väldigt bra uttryck som man önskar att fler människor tänkte på. Visst kan man äta julmat och ta en bulle vid fikat, men man behöver inte lasta tallriken full. Och det kan vara ok med en bulle men inte två.

Att äta med en jämnfördelning, göra matlådor som bara är att värma för att slippa lockas av uteluncher, träna varje vecka trots trötthet eller dåligt humör, att våga tacka nej till en tårtbit till, att våga satsa på sig själv. Det borde alla göra!

Börja nu!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Januari och fullt på parkeringen

  1. Ethel skriver:

    Bra sagt! Jag gillar också det där ordet ”lagom”. Inte dumt alls.

  2. Emma Engström skriver:

    Du har verkligen så himla rätt tycker jag, bra skrivet av dig! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *