Jag vill fira

Jag fick mail om att min ljudbok säljer bra och jag är så himla glad över det. Kanske dags att fira lite. En stor skål med hallon och lite grädde till kanske. Det är bland det bästa jag vet. Eller en trave böcker och en stor kopp kaffe framför brasan?

Jag är så glad och tacksam över att det går att elda på landet. Hörde på nyheterna att vi är dåligt rustade om det blir strömavbrott och det blir det ju med jämna mellanrum i vårt avlånga land. Träd blåser omkull och tar med sig ledningar. Då är det tur att man har några braskaminer hemma.

Värmen från levande eld är det bästa som finns. Att höra spraket när elden tuggar i sig vedpinnarna, dra filten över axlarna och känn värmen sprida sig. Alldeles underbart. Att elda innebär ju att man måste fixa ved, men det är alldeles perfekt för mig som vill träna lite extra. Att såga ved och hugga är en utmärkt vardagsmotion.

Träd finns och det är bra att gallra ur lite. Både granar, björkar och annat brinner fint. Riset eldar jag både på hösten och vintern tillsammans med löv och annat. Då är det läge för att grilla lite korv. En rejäl majbrasa är ett måste på landet. Brukar elda i ett par omgångar för att få bort allt.

Har man dessutom en vedspis så kan man laga mat i alla väder och jag älskar att göra storkok på vedspisen för att ladda veckans matlådor. Spar både tid, el och energi.

Jag längtar efter våren och en stor majbrasa.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Jag vill fira

 1. Ethel Hedström skriver:

  Aha så ljudboken går så bra, redan? Grattis!

 2. Annie Jansson skriver:

  Men Wow så kul! grattis! .)

  Åh .. jag med ,vill ha vår nu 😉

 3. Sara skriver:

  Åh vad roligt, klart du ska fira! 🙂 Är så mysigt att elda hemma <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *