Jag tänker mer än jag tror

När jag var ute och sprang idag tänkte jag mest på hur varmt det var. Men det är faktiskt inte bara det jag tänker på när jag springer. Jag har varit på ett par löparläger med Sofia Bursjöö. Där gick vi igenom allt från steglängd, backträning och annan teknik man bör ha för att ta sig fram på ett smart och energisnålt sätt.

Sen var jag på en mindre lyckat löpargenomgång i april förra året, men jag kommer ihåg mycket från den också. Allt sammantaget gör att jag tänker på tekniken mer än jag tror.

Inte gunga med överkroppen.

Ut med armarna i nerförsbacke.

Jobba med armarna i uppförsbacke.

Ta inte för långa steg.

Det finns ju lite att ta tag i och jag måste säga att när jag är riktigt trött och värmen är grotesk, då handlar det bara om att ta sig fram. Men när jag är i början av ett pass, klar i skallen, det inte är för varmt och jag inte är trött, då försöker jag fokusera på det jag lärt mig.

Alltså, ju mer man gör rätt desto enklare är det att göra rätt…. Ja, hur lät det där nu då? Haha, det får bli mitt nya talesätt.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *