Jag gillar vackra saker

Jag är ensam i min familj nu men jag har gamla fotografier som jag borde sätta upp. När jag har rensat under åren så har mycket åkt upp på vinden. Jag ska hämta en hängare på vinden i helgen och funderar på att ta ner gamla foton på mamma och pappa.

Förr fanns det väldigt fina ramar. Nuförtiden är den mest plastiga saker som masstillverkas och de har inte riktigt samma charm som de gamla. Jag tror att jag har många ramar kvar och även om de är olika så tänkte jag att jag skulle använda mig av dessa. Det är nog bara att damma av lite.

Om man köper ramar i bra kvalité som håller och är vackra så kan de framhäva fotot på ett helt annat sätt än en billig ram. Det blir som två konstverk i ett. Guldramar är ju outstanding men det finns mycket vackra ramar av annan sort.

Det är kul med inredning. Vare sig det gäller gardiner, möbler, tavlor eller mattor. Jag skulle även behöva gå igenom mina mattor under hösten. Det är en å annan fläck kvar eftersom man haft en fyrfota vän.

Lampor är också kul att köpa. Nu har jag inget akut behov av just lampor med visst kan det vara kul att byta ut någon och kanske köpa någon som har lite mer kvalité än tidigare. När man ska köpa något till hemmet får man planera lite så plånboken hänger med.

Möbler är kul. När jag flyttade till mitt nuvarande hus så hade jag med mig min gamla soffa. Den var alldeles för stor så jag fick slänga ut den och köpa en mindre. Det blev tyg istället för skinn. Och dessutom var det en bäddsoffa. Inte helt fel. Där har jag myst framför teven flera gånger.

Blommor är också trevligt att inreda med. Jag har inga gröna fingrar med jag planterar alltid lite på våren. Vare sig det är morötter eller blommor. Det är kul att vattna och se de små gröna växterna komma upp.

Det är de små, små detaljerna som gör det, sägs det. Och visst är det så. Värmeljus, doftljus eller vanliga långa ljus i ljusstakar både lyser upp och värmer och ger mysfeeling utöver det vanliga.

Min gamla soffa som stod på övervåningen är numera såld. Den fick ge vika för annat. Det tar ett tag att boa in sig i ett hus. Man får laborera och testa och ibland ångrar man sig och ibland blir man nöjd. Billigt blandas med dyrt och gammalt med nytt. Färger, former och olika textilier sätter piff på tillvaron. Det är kul att testa!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *