Jag är nog en dålig människa – eller?

Jag har varit på utbildning i 2 dagar nu. Mycket snack om hur man ska prata med kund, hur man kan vinkla frågor och vad man ska tänka på. Vi gick även igenom de olika färgerna vad det gäller personlighetstyper. Röd – drivande. Blå – administrativ. Grön – omhändertagande. Gul – konstnärlig.

Jag är röd och jag fick mig att känna mig som en dålig människa när vi delade upp oss och skulle ställa oss i olika hörn av rummet efter dom färger vi var. Vi hade gjort ett personlighetstest innan och min stapel blev röd. Inga nyheter direkt eftersom detta var gång nummer 5 i ordningen vad det gäller färger.

Som röd är man engagerad och drivande och det var jag ensam om tydligen. Vi gick igenom de olika personligheterna, hur vi som säljare ska tänka på vilken färg kunderna har och hur vi ska bemöta frågor, förbereda oss, hur vi ska vara under samtalet och vad vi ska tänka på efter samtalet. Några specifika fördelar med den röda togs inte fram vilket förvånade mig, men det kanske är så det ska vara.

Dessutom gick vi igenom hur svaret i ett mail kan se ut när de 4 olika personlighetstyperna skriver. Man kan märka stora skillnader och det var intressant att se. Nu är jag tillbaka i verkligheten och jobbat på som vanligt. Och en sak är säker

– Jag är den Jag är och den Jag är vill Jag förbliva!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Jag är nog en dålig människa – eller?

  1. Ethel skriver:

    Jag gjorde ett test för ett tag sen i en kurs om vilken personlighetstyp jag var. Jag blev faktiskt lite av varje. Hur ska man tolka det resultatet? Gillar nog inte sånt. Blir inte seriöst för mig.

  2. Eva-Lisa skriver:

    Inget fel i att vara drivande, det innebär att man får saker gjorda 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *