Intervju med Ylva Lindell

Ylva Lee Lindell, vem är du och vad gör du på dagarna?

Jag heter Ylva Lee Lindell och jag lever och verkar i Vimmerby, Småland, världen. På dagarna arbetar jag på industri och på kvällar och helger gör jag allt annat mellan himmel och jord. Stor tid av min fritid läggs just nu på hus och familj och på teaterintresset hos Teaterföreningen Komedianterna i Vimmerby.

Du är medlem i Komedianterna, berätta mer om föreningen?

Komedianterna är en ideell teaterförening i Vimmerby med säte på Storgatan 25. Vi har varit förening ända sedan 1981 och skriver och uppför teater som vi gillar och älskar. Vi har både satt upp både farser och historiska pjäser, gjort revyer och spelat Strindbergs drama. Vi är en liten men aktiv förening som gillar att överraska- både vår publik och oss själva.

Hur länge har du spelat teater?

Jag började spela teater redan på gymnasiet 1999 där jag gick estet inriktning teater och sen har jag bara fortsatt. Det blev ett par korta pauser när barnen föddes men det har alltid varit något man kan göra eller hjälpa till med i föreningen så jag har varit med på ett hörn allt som oftast. Teater är för roligt för att kunna lägga av med helt.

Har du stått på scenen eller jobbat bakom?

Stått på eller jobbat bakom. Jag skulle nog säga att jag (som i de flesta ideella föreningar) har gjort allt. Stått på scen, jobbat bakom, skrivit för scen, arbetat med marknadsföring, suttit i styrelsen, agerat valberedning, kokat kaffe och lett ungdomsgrupper. Ja allt typ.

Vad är det som är så roligt med teater?

Man träffar så många roliga kreativa människor. Det är det största skulle jag säga. Allt roligt folk med öppna sinnen och förmågan att tänka utanför boxen. Sen är det ju hela grejen med att öva in en roll, få chansen att sätta sig in i en människan liv som man aldrig skulle få träffa annars. Det är roligt. Sen är det publiken och kicken man får av att stå på scenen. Den gör ju att allt slit är värt det många gånger om. Att få se människor skratta och våndas är lite beroendeframkallande faktiskt.

Du skriver en del. Har du skrivit något för scenen?

Jo jag har skrivit en del för scenen. Det var där jag egentligen började skriva långt innan jag km på tanken att skriva litterärt. Min första skrivna pjäs hette ”Fångad i en flaska” och var ett kort drama om en familj i upplösningstillstånd och alkoholism. Väldigt mörkt. Sen har det blivit någon pjäs till(om 1900-talets historia med strejker och arbetare bla) och kortare scener. Skriva teater är väldigt roligt. Det är något jag rekommenderar alla att göra faktiskt.

Ni håller på med ett nytt projekt. Berätta mer?

Ja just nu, hela Januari och februari faktiskt har vi tisslat och tasslat om vårt hemliga projekt men nu är vi snart klara. Vi på Komedianterna ska börja med ungdomsverksamhet i form av drama och cirkus utbildningar. Detta är stort och roligt så klart och det har krävts mycket planering och struktur för att få det i land. Jag ska leda ungdomar i Drama ( pjäsläsning, impro, röstövningar, teaterövningar osv) på tisdagar och på Torsdagar ska vår eminenta eldgrupp som också är en del av Komedianterna leda ungdomar i konsten att jonglera, koordinera och akrobatisera. Det är tänkt att alla ungdomar som går ska få chansen att göra båda delarna med både drama och cirkus och vi släpper vår nyhet nu i dagarna. Vi hoppas på att många ungdomar i åldern 10 till 15 år vill vara med oss och göra detta till en riktigt rolig upplevelse så klart.  Vi kör igång i April.

Om ni vill läsa mer om vad vi gör på Komedianterna finns vi på Facebook: https://www.facebook.com/Komedianten/

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Intervju med Ylva Lindell

  1. Intressant att läsa 😀 är så kul att läsa om folk som arbetar med teater på ett eller annat sätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *