Intervju med Inger Åberg – del 2

Nya mål?

Nu har jag Jönköping 70,3 halv Ironman som mål och har skaffat mig en triathlon coach, Camilla Frank som hjälp för att ta mig i mål. Viljan finns och jag är supertaggad och motiverad men vill göra det rätt denna gång och träna rätt och förhoppningsvis gå skadefri i mål.
Detta beslut känns så häftigt och jag har fått mitt första 6 veckors träningsupplägg 😜 kommer nu få hjälp med att planera min träning och se till att det blir kvalitet på passen istället för bara kvantitet.

Du har börjat en utbildning. Berätta mer!

Jag utbildar mig just nu till sport och äventyrspedagog på Lillsved Idrottsfolkhögskola. Lillsved ligger längst ut på norra Värmdö och atmosfären där ute är magisk. Genom klassrumsfönstren kan du blicka ut mot havet och naturen runt skolan slår inte många ställen kan.  Skolan har egna anläggningar; nybyggd modern idrottshall, gymnastiksal, ett modernt välutrustat gym, spinningcyklar, en mindre idrottsplats, tennisbanor, beachvolleybollplan och elljusspår.

Jag sökte till denna utbildning först och främst för min egen personliga utveckling skull. Sen älskar jag naturen och äventyr och såg möjligheten att i 1 år få prova på så många olika saker möjlighet som tex

Friluftsliv, Kajak, Klättring, Långfärdsskridskor, Mountainbike, Sommarfjäll, Teambuildning, Vinterfjäll, Äventyrspedagogik, Diplomerad massör, Humanbiologi, Idrottsmetodik, Idrottspedagogik, Kommunikation, Ledarskap, Pedagogiskt drama, Projektarbete, Simlärare, Skidinstruktör, Spinninginstruktör, Sports Management, Styrketräningsinstruktör

Fokus ligger på det aktiva ledarskapet där du ständigt utvecklar din ledarroll. Vi arbetar i projekt med att planera och genomföra olika event.

Hur tränar du i veckorna?

Träningen som ni säkert förstått med min berättelse betyder oerhört mycket för mig den har verkligen hjälpt mig med mycket det är en stor del av mitt liv just nu en VÄLDIGT  stor del.

Just nu så ser mitt träningsupplägg ut så här.

2 st simpass

2 st löppass

2 st cykel pass

1 core pass

1 styrke pass

Det kommer förändras framöver ju närmare jag kommer tävlingen mitt stora mål! Men det har jag min coach till hjälp att planera.

Vad har du för mål just nu?

Har några delmål som ser ut som så här

27 Januari  winter run

21 April tjejmilen K2 halvmara

10 juni Uppsala triathlon olympisk distans

7 juni Ironman Jönköping 70.3

Sen blir det lite swimrun lopp

Moose2Goose

Ångaloppet Du ska springa i 3.30 minuter och sen vila 30 sek.. Sen springa 3 min, vila 30 sek, springa 2.30 min, vila 30 sek, springa 2 min, vila 30 sek, springa 1.30 min, vila 30 sek, springa 1 min, vila 30 sek och till sist springa 30 sek.. 🙂

Och säkert något mer lopp sen så vill jag även i sommar bestiga Kebnekaise och springa lite i fjällen!

Sen så ska jag ha hittat ett arbete så om någon behöver en sport och äventyr pedagog eller coach /ledare inom sportevenemang, äventyr, teambuilding eller friluftsliv så hojta till 😃

Vad är ditt bästa tips för dom som vill börja träna?

Mina bästa tips om man vill börja träna är först och främst att bara bestämma sig  för att sätta igång det finns liksom inga genvägar det handlar om vilja att  BARA GÖRT !

Skriv en lista på fördelar med att börja, och dåliga saker med att inte börja. Detta hjälper dig att mentalt förankra den här idén om att träna vore bra för dig.

För stora förändringar håller sällan på lång sikt så sätt rimliga mål. Sätt ett så kallat SMART-mål. Bestäm delmål med attraktiva belöningar! För mig har delmål varit jätte bra och!

Ett tips kan ju vara om man vill börja löpa tex att anmäla sig till ett 5 km lopp långt fram i tiden och ha små del mål på vägen, som att orka 1.5 km sen 3 km osv och sen det stora målet!

När det är gjort är man så sjukt stolt över sig själv och självförtroendet på topp då kan man sätta ett nytt stort mål med delmål på vägen igen det. Det är ju givetvis bra också med bra med sömn och med en bra kost, men det brukar komma med på vägen en nyfikenhet om att vilja orka mer och välja bättre hälsosammare alternativ och man märker vid förändringar att man mår bättre orkar mer och får mer energi! Man orkar och kan mer än man tror.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Intervju med Inger Åberg – del 2

  1. elin skriver:

    Kul inlägg<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *