Inspiration för en aktiv livsstil våren 2021

Våren är officiellt här, något som bjuder in till härliga möjligheter för utomhusträning. Låt dig inspireras till en aktiv livsstil under allas favoritårstid – våren!

Löpträning är bäst utomhus

Snön har legat stadig på svensk mark under månader och marken är nu varmt välkommen. Visserligen har vinterlöpning trendat i år, men det är förstås något alldeles extra att återigen ha möjlighet att springa med lätta steg i den ljumma vårluften. Oavsett om du är en inbiten löpare, eller vill komma igång med löpningen för första gången, är det nu i helt rätt årstid för att få fart på benen. En stor fördel med löpning utomhus är flexibiliteten, löpträning kan i princip ta plats var som helst, när som helst. Så införskaffa ett par riktigt bra löparskor och möt våren med lätta, endorfinfyllda steg med utomhuslöpning.

Bar mark betyder cykelsäsong

En annan stor fördel med att snön töar bort är att cykeln i samma veva med fördel plockas fram. Att susa fram på torr asfalt lockar många oavsett ambitionsnivå. Kanske tränar du målmedvetet på en sportig cykel, eller så gillar du att inkludera cykling i vardagen. Oavsett vad så är cykling är en mångsidig träningsform och ett utomordentligt bra transportmedel. Cykling är ett perfekt sätt att motionera då du tränar både kondition och bygger upp en stabil bål- och benstyrka. Dessutom är cykling mer skonsamt för kroppen än exempelvis löpning.

Smygträna inför Vasaloppet 2022

Vasaloppet gick nyligen av stapeln, och nu är det bara ett år kvar tills nästa traditionsenliga lopp. För de som är sugna på att ställa upp i nästa års Vasalopp är det hög tid att sätta igång med förberedelserna. På sina håll ligger snön ännu kvar, vilket gör det möjligt att träna i spår ett litet tag till. Annars funkar det fint att träna kondition och styrka på andra sätt, kanske genom att sätta fart i skidmaskinen på gymmet.

Vi har nyligen sett svenska skidåkare göra bra ifrån sig i alpina sammanhang. Skidskytten Hanna Öberg gjort succé både individuellt och i lag, där hon håller fanan högt från tidigare års VM-guld. Generellt är engagemanget kring vintersport är stort, där skandinaver engagerar sig i sportspel på nätet, där odds på alpint blivit populärt. Här kan skidintresserade exempelvis spela på vem som vinner världsmästerskapen i storslalom, där Marta Bassimo för närvarande är vinsttippad med oddset 4.0.

Säsongen för simning utomhus närmar sig

Snart börjar vattnen runt om i landet närma sig en behaglig temperatur. Att lämna badhusets klorlukt och trånga utrymmen till förmån för friska sjöar och hav är en fröjd. Se till att klä dig efter väder, ofta kräver den skandinaviska vattnet en våtdräkt, åtminstone om du föredrar något längre distanser. Ett tips för dig som är intresserad av att börja med simning är att gå med i en simklubb. Dessa typer av föreningar anordnar ofta organiserade utomhusträningar vilket gör simmandet till en trygg och social aktivitet. Inte sällan följs simmandet av en trevlig fikastund. Är du sugen på att ta simningen till nästa nivå kan du anmäla dig till en simtävling (exempelvis Götakanalsimmet), som fungerar som en kul motivation.

Lycka till och kom ihåg att ta tillvara på, och njuta av, vårens härliga möjligheter till ett aktivt liv utomhus!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *