Input och output

Att skriva kräver inspiration.

Att koreografera kräver inspiration.

Att regissera kräver inspiration.

Att springa/träna kräver inspiration.

Jag har breda fritidsintressen och ger ofta mycket av mig själv i form av texter, koreografier, teaterpjäser som jag regisserar och sen tränar jag själv. Det finns olika sätt att få inspiration på och jag tycker det är viktigt att få input ibland, annars känner jag mig tom.

Skrivandet är enkelt att få inspiration till. Jag läser andras böcker, ser filmer och får idéer och har även gått ett par kurser.

Vad det gäller dansen kan man ju numera googla och få upp hur mycket dans som helst, både vad det gäller balett, jazzdans, street och annat. Jag har även många gamla dvd med uppvisningar på som jag tar fram ibland och får inspo ifrån.

Bilf rån 1993 Arbis, Norrköping

När det gäller att regissera så får jag ofta inspiration när vi håller på att repetera. Jag ser skådisarna, får en känsla för miljön och då kommer det bilder som jag försöker anamma och skapa. Det är spännande för ibland blir jag förvånad själv över vad jag kommer på.

Julkalenderrep

Vad det gäller min egen träning och löpningen kanske speciellt så rullar det mesta på. Att jag tycker det är kul att träna själv beror nog på att jag varierar min egen träning ganska mycket. Under säsong blir det mycket dans eftersom jag har 5 dansgrupper i veckan.

Benpass på gymmet

Sen springer jag ca 10 mil i månaden, både på löpband och ute. Det blir styrka på gymmet och simning och lite cykel. Dessutom håller jag igång med ved, krattning, gräsklippning och annat på tomten och det är lite underskattad konditionsträning och styrka.

Vad det gäller att skriva för scenen så behöver det förrådet också fyllas på ibland. Jag ser själv mycket teater och gärna både amatörer och proffs. Olika typer av föreställningar såsom musikal, tlpjäser, farser och monologer. Alltid lika kul att komma hem från en föreställning och vara inspirerad.

Hur hittar du inspiration?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *