Improvisation på gång

Idag tänkte jag utmana vuxengruppen och då blir det improvisation. De ska få välja låtar själva och börja improvisera fram danssteg. 2 grupper blir det. Att improvisera kan vara svårt om man inte är van. Det gäller att bejaka allt som kommer fram. Det finns inga fel, bara rätt.

När man sen fått ihop några stegkombinationer kan man alltid utveckla och förfina. Det är kul när man väl kommer igång. Jag brukar börja med att sätta på låten och sen röra mig till musiken. Att stå stilla och bara tänka på vad man borde göra är ingen idé.

Om man går omkring och rör på armarna, börjar rulla axlarna, röra överkroppen och variera stegen så börjar stegen snart komma. Har man sen tur att ha en spegel så ser man vad man gör och kan hämta upp nån snygg rörelse som man råkar göra. Sen är man igång.

Givetvis kan man googla på jazzdans, showdans eller något annat. Det kan ge en hel del det också. Ofta går det snabbt och man kan spola tillbaka och titta igen. Ofta blir det så att man spolar och spolar och rätt som det är kommer det några bra rörelser.

Ikväll kör vi igång.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Improvisation på gång

  1. Emelie Andersson skriver:

    Åh vad roligt! ☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *