Ibland vill man läsa nåt en gång till

Jag läser pappersböcker och kommer att fortsätta med det. Jag tycker om känslan at ta på en bok, öppna den för första gången, bläddra och ta till mig det som står. Kunna bläddra tillbaka om det är något jag missat. Och det bästa av allt, kunna ta fram den igen och läsa en gång till, kanske efter flera år.

Nu har jag botaniserat i bokhyllan och plockat fram en bok jag vill läsa igen. Alan Ayckborn, har skrivit om teater. Jag läste den för ett par år sen och vill läsa den igen eftersom den var så himla bra. Som en faktabok som man kan bläddra i, fram och tillbaka.

Han förstår precis vad det handlar om, både vad det gäller det skrivna ordet och hur man regisserar. All vånda man går igenom, alla tankar som flyger i skallen, varför man gör som man gör och varför man tar dom beslut man tar. Det var som att ha någon sitta på sin axel efter att ha läst boken.

Någon som förstår och stöttar, som leder mig framåt i arbetet och får det levande och glädjefyllt. Någon som förstår när det går snett och också varför det går snett. Någon som håller mig i handen och drar mig framåt när jag vill stanna eller kanske backa. Som en vän i nöden!

Alan – jag ska läsa din bok igen!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på Ibland vill man läsa nåt en gång till

  1. Emma Engström skriver:

    Vissa böcker kan man verkligen fastna för!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *