I nöd och lust – Katrineholms ungdomsrevy

En härlig kväll i kulturens tecken med morgondagens artister

Ett av de mer tänkvärda numren

Roliga sketcher, blandades med musik och dans

Vi knockades av ett rask tempo, korta och intensiva sketcher och en glädjefylld ensemble. Det var 8 stycken på scen varav 2 sångare, 2 dansare och 4 skådisar. Men hela gänget hjälptes åt med alla delarna på ett föredömligt sätt.

Det var en bra blandning mellan sång, dans och sketcher. Alla sånger och sketcher höll inte toppklass men det kompenserades med ett bra tempo som hölls uppe genom raska scenbyten. Man behöver inte ha mer än 4 stolar och ett bord när man ska spela revy.

Vad jag saknade i år var grabbar på scenen. Alla gjorde ett toppenjobb men jag vill framhålla Arvid Ström som sjöng, skådespelade och dansade med stor säkerhet. Han hade riktigr bra tal och en fin timing och jag hoppas han fortsätter med teater för honom vill jag se mer av. I sketchen Laggarhult vs Värmbol agerade han som en riktig sportkommentator med vass artikulation.

Sången försvann ibland eftersom musiken tog överhanden och där bör man reglera ljudet lite eftersom budskapet finns i texterna och bör komma fram. Jag hade önskat att man fick se musikerna och att de hade en mer framträdande roll men jag förstår att det kan vara svårt med plats.

Man borde utnyttja musikerna mer med några takter mellan sketcherna istället för inspelad musik. Dom var duktiga och trots volymen så låter dom bra.

Det här är ett gäng som gör allt själva. Skriver texter, koreograferar och fixar kläder. Att repetera amatörteater är tufft och tidskrävande. Men det ger glädje, gemenskap och levererar många skratt på väg till premiären. Några som jobbat lite bakom är producenten Daniel Karlsson och regissören Lena Sirrewius. Värda att nämnas eftersom dom drar ett tungt lass som inte alla gånger syns men är nödvändigt.

Jag vill tacka hela gänget för deras jobb och slit. Det resulterar i många skratt och stor glädje för Katrineholms kulturliv. Jobba vidare och ha roligt på vägen, det är ni värda!!!!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *