Hur vilar du?

Nuförtiden är det fullt ös hela dagarna och jag läser om unga människor som mår dåligt och lider av stress. De bränner ut sig och låser in sig och har ätstörningar och får svårt att komma tillbaka till verkligheten. Man måste vila.

Det innebär inte att man måste åka på veckolånga semesterresor och ligga i en solstol på stranden. Det kan räcka med kortare pauser. Precis som att vi behöver vardagsmotion, behöver vi vardagsvila.

Jag lever ensam och har ingen som har åsikter om mitt liv och mitt boende. Det kan stå disk i diskhon till dagen efter eller hänga träningskläder framme i 2 dagar utan att någon tycker det är ivägen.

I onsdags kväll var jag trött. Jag kom hem efter jobbet, tog av mig och la mig i sängen och såg 3 filmer. Ok, 2 och en halv för sen slumrade jag in… skönt. Man måste tillåta sig att vila när man är trött. Det är ingen tävling i hur mycket man gör. Snarare i hur väl man gör det och att man ska få tid över för sig själv.

Jag har en ynnest som jag inte delar med alla. Ibland åker jag ut till landet och kopplar av. Det kan räcka med en kväll i veckan och lite på helgen för att jag ska komma tillbaka till mig själv. Andas lantluft och elda i spisen. Höra spraket från brasan och spana ut över skogen och kanske upptäcka några rådjur.

Det kan räcka med några korta pauser i vardagen för att man ska orka i det långa loppet. På gymmet händer det ofta att jag sätter mig i massagestolen i 5 eller 10 minuter efter ett pass. En kort stund med avkoppling och nedvarvning och det är jätteskönt.

Någon jag även håller igång är massage var fjärde vecka och ansiktsbehandlingar. Underbart att kroppen får sitt och att man bara behöver existera en stund och inte kan göra så mycket annat. Något jag ska bli bättre på är att gå till frissan och göra inpackningar och klippa mig. Det slarvar jag med men nu får det bli andra bullar.

Hur kopplar du av?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hur vilar du?

  1. Hilma Eklund skriver:

    Gud det är verkligen så sant! Tycker det är sjuuuukt svårt att ta mig tiden till att ta det lugnt och slappna av. Det går helt enkelt inte…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *