Hur springer du?

Jag springer ju ganska mycket om det nu är nån som har missat det. För något år sen var jag i Stockholm och fick hjälp med tekniken. Den är viktigare än man tror och man kan vinna otroligt mycket både i ork och tid om man gör ändringar och korrigerar sin löpar stil.

Fotisättningen till exempel. Det är viktigt var man sätter ner foten i och med att man ska försöka förlora så lite fart som möjligt. Det får inte vara för långt fram för då bromsar man upp hela steget. Det kan även bli slitsamt för kroppen.

Sen ska man ”tippa framåt” när det gäller överkroppen för att hela tiden sträva framåt och driva steget fram. Man ska böja från höften. Det här är lättare sagt än gjort och det har jag jättesvårt med.

Efter det ska man även tänka på armarna. Jag vred på överkroppen alldeles för mycket och fick på så sätt en sidorotation som i sin tur gjorde att jag förlorade mycket fart. Sen gick energin åt till att vrida kroppen istället för att sträva framåt.

Hållningen i sig är givetvis viktig den också. Man ska titta mot horisonten och ha ryggen rak och inte knixa med nacken. Sen ska man sänka axlarna så mycket man kan.

Mycket att tänka på om det ska bli en så bra löpning som möjligt. Inte bara för fartens skull utan även för slitaget på kroppen. Och det vill man ju undvika.

Har du bra teknik?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *