Hur snabb kan man bli?

Vi pratade om löpartider i lunchrummet idag. Jag läste om en kille som sprang 10-12 mil i veckan (!). Och sprang hur fort som helst. Hur f-n kan man bli så snabb?? Jag kör lite intervaller och tycker att jag har blivit snabbare av det, men jag undrar hur de snabbaste gör för att bli just så snabba som de är. Kondiskurvan måste peaka rakt upp i himlen…

När jag tänker efter så tror jag nog att det är lite som med allt annat. Alla kan sjunga – finns det ett sympatiskt och falskt uttryck som en del drar till med ibland. Svaret är NEJ, det kan dom inte. Och jag kan inte teckna eller måla så man ser vad det är. Och det är helt ok.

Jag tror att man har en medfödd talang. Vissa saker kan man träna upp och genomföra en arbetsseger, men vissa saker går liksom inte att få till. Jag har alltid varit långsam när det gäller löpning, även fast jag var pinsmal som liten. Jag var alltid sist på 60 meter och kast med liten boll var en fasa. Inte min grej helt enkelt. Däremot var jag ganska bra på höjdhopp, antagligen för jag hade lite studs i benen sen gymnastik och dans. Alltid något.

Men jag undrar om de som är snabbast inte har en inbyggd talang för det. Givetvis bör de tycka om att springa och få vara friska och utan skador också men i alla fall.

Vad tror du?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.