Hur skriver du?

Många människor skriver liksom jag på morgonen. Inte imorse för då var jag trött, men andra mornar är det ofta som jag öppnar datorn och skriver några rader. Det blir en kopp kaffe och morgonnyheterna. Lite skval i bakgrunden gör mig ingenting, det är bara skönt. Ibland har det till och med hänt att man fått inspiration av något som sägs eller görs, eller från ett reportage som visas. Lite bra input helt enkelt.

Nu är det mest mord, bränder, bomber och andra brott och skandaler kring penningtvätt och politik, men sånt kan ju vara bra skrivstoff också. Det beror ju på vad man skriver om. Det kanske rent av är så att man börjar skriva på något nytt efter att ha sett något på teve.

För så enkelt är det ibland. Man ser en sak och går hem och skriver på en gång. Det kan vara så att det bara bubblar fram tankar och idéer och orden sprutar ut. Annars kan det vara trögt som bara den. Man försöker att pressa fram något och hör hur krystat det blir. Men man får låta det stå kvar till man kommit på något bättre.

Många skriver till musik men det har jag svårt att göra. Det är väldigt svårt att koncentrera sig eftersom jag alltid sammankopplar musik med att dansa. Det liksom spritter i benen och då blir det annan fokus än på ord, handling och tangentbord.

Lyssnar du på musik när du skriver eller vill du ha tystnad?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *