Hur ska man hålla sitt nyårslöfte?

Jag antar att det är en å annan som har avlagt ett nyårslöfte. Nu har det gått en månad drygt in på det nya året och har man klarat sig bra i januari så är det bara 11 månader kvar…

Det märks på gymmet att parkeringsplatserna är upptagna. I och för sig är det kallt och inte läge att cykla till gymmet, men det spelar ingen roll, det är likadant varje år. Alla kör igång i 180 och sen kapsejsar kroppen och motivationen tryter. Vad ska man då göra för att hålla ångan uppe?

Svaren är säkert lika många som det finns människor på jorden. Jag har inte avlagt några nyårslöften. Som jag skrivit tidigare finns det egentligen inget magiskt med just 1 januari. Man kan lika gärna byta vanor 27 april eller 3 november…

Jag tror inte på att börja träna från noll till 3-4 gånger per vecka. Jag tror det handlar om en livsstil. Om jag tittar på några bekanta som aldrig har tränat men som kanske borde komma igång, så vet jag att det inte kommer att hända speciellt mycket där. Vare sig 1 januari eller 27 april.

Det handlar om vad man vill. Vill man träna så finns det alltid tid att göra det. Har man aldrig varit en aktiv person är det svårt att bli det. Då måste det handla om allvarliga hälsokonsekvenser om det ska bli något av det. Och det kanske inte blir något av det i alla fall.

Jag tror också det beror på vilka vänner man har. Om alla i ens omgivning tränar så är det lätt att hänga på. Om alla har fredagsmys med chips flera gånger per vecka, hänger man kanske på där. Det gäller att ha en bra balans och unna sig onyttig mat med jämna mellanrum, men inte för ofta.

Har man väl kommit igång med träningen kan man få pepp från många om man vill. Det finns oändligt många FB-grupper inom både löpning och annat. Där får man tips om allt från strumpor och träningsläger till intervaller och jackor. Och går det trögt kan man alltid be om lite pepp, och tro mig, det får man.

Får man pepp och ger andra pepp, är det lättare att träna, att motivera sig själv och hålla ångan uppe. Det är viktigt ur mång aspekter. Vem vill vara gammal och trött i förtid?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Hur ska man hålla sitt nyårslöfte?

  1. Dixi Wonderland skriver:

    Väldigt bra inlägg! Det finns alltid tid till att träna. Även vardagsmotion är underskattat 🙂

  2. Ethel Hedström skriver:

    Har sett att det är ovanligt trångt i omklädningsrummet på F&S. Får se om/hur länge det håller i sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *