Hur mår du efter träning?

Jag läser i en kvällstidning om personer som mår dåligt av träning. Man pratar om endorfinkicken och den har alla som tränat fått någon gång. Men många känner tydligen även av illamående, trötthet och illamående. Då är det ju något som är fel.

Workout hangower, kallas fenomenet. En slags bakfylla som kommer av träning och inte av alkohol. Jag läser vidare och ser hur man kan undvika detta fenomen. Givetvis handlar det om vad vi stoppar i oss.

Har vi ätit mellis innan gymmet, har vi druckit tillräckligt med vatten, äter vi ordentligt i vanliga fall, låter vi kroppen vila, värmer vi upp innan och varvar vi ner efter? Ganska enkla saker att följa men det gäller verkligen att göra det.

Jag äter 5 gånger om dagen för att slippa bli småhungrig innan middag och äta sånt man inte ska bara för att stoppa den akuta mättnadskänslan. Det kan räcka med frukt, det är ett jättebra mellis.

Pressade apelsiner dricker jag ofta. Jag har en egen press på jobbet. Kör det ihop sig är en banan alldeles utmärkt. Lätt att ta med sig och behöver inte ligga i kylskåp. Vi måste bli bättre på att ta hand om oss själva.

Det blir ju ingen positiv upplevelse med träning om man inte mår bra efteråt. Det blir lika bra som att ta med sig nån på teater som aldrig gått förut och välja ett tungt drama i 3 akter…. Man gör liksom aldrig om det.

Bra och rätt mat i magen som ger näring och energi och av rätt mängd, får man av en Licensierad Kostrådgivare. Hör av dig till mig så förklarar jag hur du kan må bättre av att äta rätt.

piawidlund67@gmail.com

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *