Hur har vi det med träningsresultaten?

Att vi är många som springer och många som går till gymmet vet. Och att vi är träningsflitiga och har bra motivation vet jag också. Men hur är det med resultaten? Man stretar på och tycker att det går bättre ibland. Och det gör det. Men sen stannar det plötsligt upp och man undrar vad som hände. Det går inte fortare och jag får inte större muskler, men jag tränar som bara den.

Kanske dags att stanna upp ett tag och kolla varför. Kroppen har en förmåga att vänja sig vid träningen. Att springa en mil varje fredag är jätteskönt och jag har verkligen kapat några sekunder här och där. Jag blir lika glad varje gång!

Jag försöker komplettera milen med 2 kortare löppass varje vecka då jag springer på ett högre tempo än vad jag gör på milen. Sist jag sprang låg jag på 10,9 i tempo och under januari låg jag på 10,8. Och ni kan ju räkna ut vad jag ska ligga på i mars…?

Milen har jag kört på 10,6 och de sista kilometrarna ökar jag till 10,7 och de sista hundra till allt jag orkar…. Sen är man helt slut. Och förhoppningsvis glad över ett bra resultat…

Dessutom har jag lagt in ett intervallpass. 4×4 minuter på 11,6 från februari. Jag ska vila mer mellan än jag tidigare gjort. 30 sekunder bör ökas till minst 1 minut, kanske mer. Det är inte så lätt att veta hur man ska göra och man får prova sig fram.

Jag är med i FB-gruppen Springande Tjejer och där kan man få tips och råd om allt från strumpor och pannlampor till löparböcker och intervaller. Kul att få ta del av andras resultat och kunna ge och få pepp när det behövs.

För att förbättra resultaten kräva att man vågar byta träningsupplägg, vågar träna omväxlande lätt och tungt, vågar utmana sig själv och fortsätta köra på även om det går trögt. Variation och att träna fler olika sporter i kombination tror jag kan påverka oss positivt och även göra att vi orkar hålla på!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hur har vi det med träningsresultaten?

  1. jessy skriver:

    Viktigt att tänka på! Och bra man kan peppa varandra i fb gruppen 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *