Hur går det med dina nyårslöften?

Jag märker redan att platserna på parkeringen vid gymmet ökar. Januari är den månad då det inhandlas gymkort och nya träningskläder. Eller man kanske använder de man fått i julklapp.

Nu ska det börja springas, cyklas, crosstrainas och lyftas vikter till höger och vänster. Svetten rinner och träningsvärken plågar kroppen. Sen blir det jobbigt. Man stannar hemma för att tröttheten gör sig påmind och det värker i kroppen.

Att rivstarta med träningen blir aldrig bra. Man måste se till att leder och annat i kroppen hänger med i en lugn takt. Annars kommer skadorna och då blir det uppehåll och efter det är det svårt att komma igång igen. För det är ju ganska skönt att ligga hemma i soffan i alla fall.

Det bästa är att blanda kondition och styrka. Börja med lätta vikter och många reps. Lyssna på kroppen och ta det lugnt i början. Man måste inte vara heeelt slut efter alla gympass.

Tänk på att strama åt dina dåliga matvanor och att du sover bra. Öka på grönsakerna och byt ut juicen mot ramlösa. Ta en frukt på eftermiddagen istället för fikabrödet. Ja, det tar emot i början, men när du sen ser resultaten så känns det bättre.

Allt hör ihop. Varierad träning – bra matvanor – bra sömn.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *