Hur får man tid till skrivandet?

Ja det kan man fråga sig. Jag skriver en hel del innan jag somnar och precis när jag har vaknat. På morgonen är det bara en kopp kaffe som gäller, sen öppnar jag datorn och skriver. Hjärnan är utvilad och tom men fylls snart på när jag kommer igång. Vanligtvis har jag ju någon tanke innan jag börjar.

Lång text – lång skrivtid

På kvällarna är hjärnan döremot full av intryck och man kanske är ganska trött. Men det kan vara bra att ta vara på intrycken och få ner dom på pränt. Även om det bara blir ankar och några meningar så är det ett bra stoff att börja med på morgonen när man vaknar.

Givetvis skriver jag inte varje morgon och kväll men det blir rätt ofta. Det behövs kanske bara en kvart eller en halvtimma och då har jag hunnit med en hel del. Man får ta den lilla tid som finns när man jobbar heltid, har hund och ska träna. Man lär sig att planera tiden ju äldre man blir.

Nu skriver jag bara kortare berättelser och då fungerar det bra att skriva korta stunder. När man skriver längre texter så kräver det mer tid och då tror jag det blir lättare om den är sammanhängande. Under den tiden jag skrev mina böcker så blev det timmar som flöt på. Man kunde knappt tro det var sant när man insåg att man inte ätit på 5 timmar. Fullt fokus helt enkelt.

Noveller – kortare skrivtid

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Hur får man tid till skrivandet?

 1. Linda skriver:

  åh, så kul att få ta del av 😀

 2. Annie skriver:

  Heja dig!
  Wow på det 🙂

 3. Emma Engström skriver:

  Jag är en blandning, skriver både på morgonen och kvällen! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *