Hur blir en föreställning till?

Jag berättade tidigare om hur jag jobbar när jag börjar förbereda en uppsättning och tänkte fortsätta berätta nu. När manuset är klart börjar jag sätta rollerna. Dom största rollerna är viktigast och när dom är klara så går jag neråt i rollistan och frågar runt. Det kan li en toppenlista på personer som man vill ha med eller inte.

Många vill vara med men det gäller att ha tiden som behövs. Man kanske är bortrest under själva spelperioden eller har för mycket annat omkring sig och då är det lika bra att säga nej från början. Annars får jag som regissör sitta läsa repliker och det är inte så kul när min energi ska ligga på att regissera.

Ganska snart brukar jag sätta ihop ett repschema. Många som tackar ja till en roll vill kunna planera sitt liv och det är viktigt att man kan boka in reptider. Givetvis är premiärdatum satt och lokal bokad. Där får man tänka till så att det blir runt löning och inte krockar med andra tillställningar. Men det är jättesvårt då det alltid är något påG.

I samma veva som detta sker så börjar jag fundera på scenografi och rekvisita. Allt går hand i hand och helheten är viktig. Planering måste vara tidig för alla parter det är då det blir som bäst.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *