Höstläsning

Nu ser jag en massa nya böcker som kommer och det är både Lee Child, Mons Kallentoft, Anna Jansson och Stefan Ahnhem, som släpper nya böcker i oktober eller redan denna månad. Alltid kul att göra nya bokbeställningar. Nu håller jag mig till de författare som jag brukar läsa.

Ibland vågar jag mig utanför boxen och beställer någon bok av en för mig, ny författare. Ibland blir jag nöjd, ibland inte. Roligast är ju när man spontanköper en bok och plötsligt upptäcker att den är jättebra. Det har blivit några såna genom årens lopp.

Jag ycker det är svårt att ge sig på nya författare. Jag brukar hålla mig inom deckargenren och alla håller inte måttet. Många är slästrukna och har en tunn handling och gör knappast själ för namnet vad det gäller deckare. Men så hittar man den där boken ibland. Den som får en att skriva upp författarens namn och vänta på när nästa bok ska dyka upp.

Hur gör du när du beställer böcker? Chansar du eller väljer du säkra kort?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Höstläsning

  1. Ethel skriver:

    Jag chansar ibland men mest går jag på recensioner. Inte alltid jag håller med recensenten sen, men känns ändå oftast som en kvalitetsförsäkring. Ibland köper jag förstås böcker skrivna av författarvänner, som du och jag har gjort. Vi får hjälpa varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *