Höstfilmer i sann sportanda

Filmtok som man är kan man inte låta bli att glädjas över att vi går mot mörkare tider. Hösten och vintern är perfekta årstider för att krypa ned i soffan och försvinna in i en bra film eller serie. Däremot kan det vara lika svårt att bestämma vad man ska titta på som att komma på vad man ska äta till middag. Därför har jag valt att lista några av mina absoluta favoritfilmer som handlar om sport och kamratskap. För vem vill inte se en film som värmer en lite extra när vinden viner ute. 

Mina 5 favoritfilmer som passar för hela familjen.

Jag har satt ihop min lista med en tvist och den inkluderar filmer som passar olika smaker (läs: olika idrottsintressen) och som kan passa för hela familjen.

1. För minstingarna. Det finns mängder av sportfilmer som även passar minstingarna i familjen och som de vuxna inte blir allt för led på att se. En av dessa filmer är Air Bud. Filmen kom 1997 och fick de flesta familjer att vilja skaffa en golden retriever. Filmen handlar om en hund som har en nos för basket, och som kommer att förändra livet för både huvudkaraktären Josh och hans familj.

  1. För nostalgikerna. Kan man prata om sportfilmer utan att nämna Rocky-filmerna? Sylvester Stallone verkar ha hittat sitt esse i den första filmen som kom 1976 och filmserien har fortsatt fram tills i dag. Man behöver inte gilla boxning för att uppskatta den första eller de kommande filmerna. Har man redan sett Rocky 1, 2 och 3 ett par gånger kan man istället välja de senaste filmerna Creed 1 och 2, där Stallone antar tränarrollen.

  1. För de som vill ha girl power. Tyvärr handlar de flesta sportfilmer om pojkar och pojklag, men det finns givetvis filmer där man får se girl power utan dess like. Den första filmen många tänker på är nog Skruva den som Beckham, och det är med all rätt då den både är rolig och har ett viktigt budskap. I den här filmen krockar två kulturer när 17-åriga Jess vill spela fotboll men hennes familj vill att hon ska uppföra sig som en traditionell sikhisk flicka.
  2. För de som vill ha laganda. Inget säger laganda som ishockey och filmserien Mästarna, eller Mighty Ducks, fick en hel generation att vilja spela lagsport. Samtliga NHL-spelare som är födda på 80- och 90-talet har säkert sett filmerna och grabbarna i Maple Leafs, som enligt bet365 bettingtips ishockey tros vinna Stanley Cup nästa år, har säkert övat på att skjuta ”knuckel-pucks”.
  3. För de som ha humor. Vi avslutar på den roliga sidan med en film som får de flesta att vika sig av skratt. I den här filmen spelar Adam Sandler rollen som Happy Gilmore. Happy försöker vinna tillbaka sin mormors hus från skattemyndigheten genom att bli golfproffs, trots att han bara kan slå långt och hårt och egentligen inte är intresserad av golf – alls.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *