Höst

Fick mail från Runners World idag, där de tar upp hur man hittar tillbaka till löpningen efter sommaren. Om man nu har lagt av vill säga. jag vill hålla i löpningen så gott det går och bara stanna upp om det kommer en förkylning. Annars blir det som en lång uppförsbacke för att komma tillbaka till formen.

Man får helt enkelt smyga in träningen igen och börja med en rask promenad på 30 minuter för att väcka kroppen till liv. Sen kan man gå 5 min, jogga 10 sekunder och jogga 50 sek och hålla på så i 5 minuter. Målet bör vara att komma upp i 30 minuter.

Man får helt enkelt skapa en rutin. Många säger att dom inte hinner, men om man verkligen kollar vad man gör en dag så tar det inte så många minuter att byta om och springa. Man måste helt enkelt prioritera och göra en långsiktig plan, annars kommer man aldrig att lyckas.

Dessutom måste man lyssna inåt. Mår kroppen inte bra får man stanna hemma och ta löppasset en annan dag. Det är ingen bra idé att tvinga sig ut och göra ett dåligt pass. Bättre att vänta till energin kommer och kroppen ropar efter löparskorna.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 svar på Höst

  1. jessy skriver:

    Det sista är så viktigt! Man måste lyssna på kroppen också!

  2. Eva-Lisa skriver:

    Du är verkligen superduktig! Jag orkar bara promenera med hundarna, hehe, men bättre än promenad än att inte röra på sig alls, tänker jag 🙂 Men vem vet, en dag kanske jag också springer 😉

  3. Annie skriver:

    Häftigt med mail från dem, Du är så duktig<3

  4. Verkligen så viktigt att börja försiktigt och lyssna på kroppen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *