Hole-in-one

Ja, nån hole-in-one har jag aldrig åstadkommit men det finns det andra lyckliga själar som har. Jag googlade lite på golf igår och arkitekturer på golfbanor inför en berättelse. Sverige har ju faktiskt några av världens mest natursköna och unika golfbanor. Ett jättefint exempel är Links Golf på Öland.

Det är underbara vyer man möts av när man kollar på deras hemsida. Vem vill inte golfa med havet som utsikt. Men vem vet, blåser det mycket vid vattnet kan det vara svårt med en hole-in-one…

Tävlingar finns det också gott om. Och golf-paket med diverse övernattningar. Det finns även trevliga VIP-paket med öppna caféer, mobil banservice och möjlighet till konferens. Inget är omöjligt.

Dags att ta fram stegräknaren kanske?

Det är faschinerande hur det lyckas hålla sina gräsmattor så vackra och levande. Små vattenpölar i mitten som man kan droppa bollen i om det blåser mycket, eller man slår lite tokigt kanske…  Och underbar växtlighet runt omkring banorna med varierande naturupplevelser.

Just Linksbanor är speciella på det sättet att den grästäkta marken består av sandjord från ursprunglig havsbotten. Namnet kommer från ett skotskt ord som betyder sluttning, höjd eller landrygg. Linksbanor finns det gott om längs den brittiska kusten och The Open Championship spelas alltid på Linksbanor. Större delen av Linsbanorna, ca 40%, ligger på Irland. Resten av de 160 banorna är spridda över världen och på Gotland har vi en av dem.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *