Att starta eget

Nu är det snart  dags att deklarera. Papper i mängder på längden och tvären. Kvitton fakturor och diverse annat. Det är tur att man har lite koll på läget annars skulle det bli rejält kämpigt.

Att starta eget är ganska lätt nuförtiden. Många av mina författarkollegor har startat ett eget företag. Det är oftast enskild firma som gäller i och med att vi inte blir några miljonärer på vårt skrivande, haha. En tjänst där man kan få hjälp finns här.

Man kan ju gå ihop och starta eget samtidigt som någon annan och stötta varandra under tiden. Det finns alltid frågor som dyker upp. Jag vet att även många bloggare har startat eget och antingen sköter sin bokföring själva eller kanske tar hjälp.

Man ska göra en del i ett uppstartsskede, bland annat skaffa sig en f-skattsedel. Det är ju dags att betala sin egen skatt när man får firma. Man betalar helt enkelt skatt på den vinst man får. Den kanske inte är så stor de första åren men jobbar man hårt så blir det mer och mer.

Vill man lära sig mer om ekonomi kan man läsa på om periodiseringsfonder, positiv och negativ räntefördelning och expansionsfonder. Det finns mycket att grotta ner sig i. En sak är säker, det lönar sig att lära sig så mycket som möjligt om sin egen ekonomi.

Vad jag mer hittade var ett starta-eget-paket för enskild firma. Ett smart litet kit för den som vill ha allt samlat på ett och samma ställe. Där ingick till och med uppstartssamtal och det kan kännas tryggt att ha någon att prata med vid starten.

Driver du eget?

Vinsten kan växa om du vattnar rätt!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *