Hjälp av Anders Fager

Jag har ju skrivit ett manus under julhelgen och det är det som jag skickat till skräckförfattaren Anders Fager för att få feedback på. Jisses va spännande. Det är 4 karaktärer och en enaktare på ca 40 sidor. Nu har jag fått feedback och pratat med Anders. Många kloka synpunkter och jag har redan börjat ändra lite efter hans anvisningar.

Man blir blind när man skriver. Man läser och läser och tycker det mesta är både självklart och bra, men det finns alltid saker att fila på. För mig som skriver är karaktärerna starka och jag vet deras bakgrund. Men för någon som ser pjäsen för första gången måste det framgå tydligt. Det kan vara störande som publik när man inte förstår handlingen.

Man får inte krångla till det. Samtidigt som man inte får skriva folk på näsan. Det är en balansgång som är ganska svår att hålla. Men ju mer man skriver, ju mer lär man sig. Och har man haft ett par testläsare och fått hjälp av Anders kan det bli många frågetecken som rätas ut.

Tack Anders Fager för din hjälp!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hjälp av Anders Fager

  1. Eva skriver:

    Vad roligt med feedback från Anders Fager. Jag hade honom i en helgkurs i april förra året om att skriva för ljud. Han var riktigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *