Har vi fått tid nu?

Många planerar att börja skriva sin första bok i sommar. Det är inte gjort i brådrasket, det lovar jag. Planering, förberedelse vad det gäller karaktärer och handling och tid måste till. Sen måste man skriva, skriva, skriva. Och skriva om, skriva om, skriva om. Man tycker man är nöjd met ett kapitel och sparar det och när man sen går in dagen efter så ser man huur många fel och knasigheter som bara den.

Det gäller att inte radera allt och börja diska istället. Man får börja ändra det mest akuta, läsa, låta det ligga några dagar och sen läsa igen. Då kommer det plötsligt fram ord man tycker skaver och saker man vill lägga till. Det löser mycket att låta texten ligga. Man har ju många kapitel i en bok och man kan varva mellan dom och gå tillbaka när man vill.

När Coronan härjar kanske många väljer att ta sig tid för saker man tidigare inte gjort. Det kan ju ha sina fördelar. Bra att upptäcka nya saker och skaffa sig spännande intressen som legat och grott ett tag. Själv planerar jag in roliga möten, spånar på nya saker och försöker få igång ett samarbete. Vi får se vad som händer. Coronan har i alla fall gett oss nya dimensioner vid sidan av allt elände.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *