Har du tid att träna?

Det är mycket nu…ja, det är mycket hela tiden. Och för att klara av att det är mycket måste vi röra på oss. Orken kommer inte genom att ligga i soffan enbart. Vi måste få igång kroppen också. Och visst finns det tid om man tänker efter.

Att träna direkt efter jobbet är bra. Man hinner inte hem och sätta sig i soffan utan får från kontoret där man suttit stilla hela dagen, till att få igång kroppen. Antingen med styrke eller kondition eller kanske båda två.

Sen hinner man handla, tanka, fixa ärenden och annat. Man måste lära sig att ta kontroll över tiden helt enkelt. Och passen på gymmet behöver inte vara långt. Är man effektiv och inte pratar med alla så kanske ett styrkepass tar 30 minuter för två muskelgrupper.

Och 30 minuter är vad det brukar ta att logga in på FB, scrolla ett flöde som är föga intressant, fixa en kopp kaffe och sätta sig på en stol i köket. Så visst hinner man om man tar kontroll över tiden.

Tränar man blir man dessutom piggare, sover bättre och orkar mer. Och jag lovar att du självmant snart börjar byta ut bullen mot en banan när det är mellisdags. Att slita på gymmet för att sen gå hem och sabba det med fikabröd är som att sälja bilen för att ha råd att bygga garage. Och det gör vi väl inte, eller hur?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *