Håller trenderna i sig?

För ett tag sen läste jag i en kvällstidning om träning. Det verkar som om vi är stressade även när vi ska träna. Att man ibland kör ett kort lunchpass på gymmet må väl vara hänt men att utgå ifrån att all träning ska vara så snabb som möjligt är korkat dubbelt upp.

Högintensiv intervallträning innebär stentuffa intervaller där man ger allt under några sekunder för att sen vila i korta eller långa pauser. Man kan använda löpband, spinningcykel eller roddmaskin.

Passen är oftast inte längre än 30 minuter men det gäller att känna sin kropp ordentligt innan man kastar sig in i det som otränad. Skadorna kommer snabbt och varar länge om man tränar på fel sätt.

Högintensiv träning står högt upp på trendlistan, följt av gruppträning i stora grupper, bärbar teknik, kroppsviktsträning, styrketräning och yoga.

Träning är ett av mina intressen och jag vill njuta av stunden då jag utövar träningen. Inte stressa igenom det för att komma hem och iväg på nästa sak som ska göras. Dessutom tror jag att man är så pass stressad i sin vardag att man mår bra av att ta det lugnt på träningen och få låta den ta sin tid.

Att vila mellan seten, att dricka vatten, tänka på andningen och ta sig tid att planera vad man ska köra. Vi måste njuta mer av livet, det är kort. Och även av träningen!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *