Håll ångan uppe idag också

Kreativiteten flödar på i coronans spår och sakta men säkert börjar vi vänja oss vi eländet. Människan accepterar vad som händer och försöker göra det bästa av situationen. Det är lika för alla och vi kan bara vänta, se på nyheterna och hoppas på det bästa. Men här kommer några fler råd för att härda ut.

Man kan ta en cyberkaffe – nu finns Facetime, Teams och Zoom som kan underlätta.

Ta tid för det du vill göra – det finns massor man kan hitta på hemma. Städa ur garderoben, hänga undan vinterkläderna, inventera kläder i träningsgarderoben, beställa nya löparskor via nätet. Eller måla en tavla, lägga ett pussel, spela sällskapsspel om man är en familj, planera sin framtid….. passa på att göra det du borde ha gjort för länge sen

Se över din ekonomi – många av oss kan fortfarande jobba på sin arbetsplats, många jobbar hemifrån, några är permitterade och några är arbetslösa. Kanske dags att se över ekonomin och förbereda sig för eventuella kommande kriser. Lite sent att göra det för denna men man ska nog kolla över sitt sparande både vad det gäller kortsiktigt och långsiktigt. Passa på att betala av på kreditkorten och kanske avsluta vissa krediter. Lär dig spara helt enkelt.

Kom ihåg att röra på dig – vare sig du kan gå till gymmet eller inte så bör du röra på dig. Bor du så du kan gå ut i skogen, gör det, ta med grannens hund eller någon äldre persons hund som kanske är rädd för att gå ut just nu. Motionera dig och hunden och gör en välgärning.

Hjälp någon i din närhet som är ensam –  ring om du inte kan besöka. Jag ringer min pappas om är på äldreboende varje dag. Även om det blir korta samtal så är det några minuter som han får prata och jag vet att han är ok.

HÄRDA UT!!!!!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *