Göteborgsvarvet

Det står att det är världens största halvmara. 1980 startade tävlingen och det är tydligen 60 000 anmälda…. en hisnande samling löpare. Publiken sägs bestå av 200 000 utmed banan. Blir man trött och tappar tempot finns det hur många som helst som hejar på. Helt fantastiskt, man flyger säkert fram.

Det är givetvis många olika startgrupper och man placeras in genom seedinglistan. Det gäller alltså att ha sprungit en bra tid på något av loppen i Varvet-milen. Det underlättar för alla om man startar i rätt grupp. Starterna är mellan 13,00 och 16,00. En riktig löparfest alltså.

En enorm planering krävs när det är så många inblandade. Nu har ju det här loppet funnits i många år så det finns stor rutin och kunskap bakom. Vattenstationer, sjukvård och musikupplevelser är utplacerade längs med hela varvet. Och givetvis är det 21 km som gäller.

Cityvarvet, Minivarvet och Yoga-run, är fler lopp som går samtidigt denna löparhelg i Göteborg. Man passar på att bredda löpningen och ta med alla åldrar så mycket man kan. Bra om så många som möjligt kan vara med.

Jag hade planer på att köra Tjejmilens halvmara i april, men jag gjorde inte det. Milen räcker så gott för mig. Det är inte det att jag tror att jag inte klarar det, mer att jag vill undvika skador. Och dom kommer, ju mer man pressar sig och ju längre man springer. Jag ser fram emot Vårruset och Tjejmilen. Det räcker för mig!

Ska du springa Göteborgsvarvet?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Göteborgsvarvet

  1. Dixi Wonderland skriver:

    Jag ska inte delta och jag tänker undvika att vara i Göteborg den dagen för de lär vara kaos i trafiken xD

  2. Ethel skriver:

    Jag sprang mitt första Varv 1996. Har sen sprungit alla år med några undantag. Skadad har jag inte blivit, mer att blivit helt utmattad och ont i några tår. Men det har gått över på någon dag.

    I år ska jag dock inte springa. Har inte tränat tillräckligt och vill inte springa in i väggen. Det gjorde jag en gång. Det är tortyr.

    I år ska jag istället heja på andra. Vara med mer i festen. När man springer själv märker man inte festen lika mycket. Bara det som händer precis runt där jag är. Iofs har det under åren hänt lite roliga grejer. Roliga minnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *