Gör det nu

Nu har jag gått på kostschemat i 2 månader och igår morse, sista maj, vägde jag 54 kilo. Känns jättebra. Några magrutor har inte uppenbarat sig ännu… otroligt vad kroppsfett man har. Det är 2 magrutor som man kan skymta högst upp men det är långt kvar för att se resten.

Igår körde jag mina nya magövningar och dips och chins på lunchen. Tyckte inte att jag fick samma kontakt med magmusklerna som jag fick förra veckan, men idag känns det lite i alla fall.

Det är många som verkar vara oroliga över att jag går på kostschema. Lite fanatiskt så där… men det är mitt val och andra gör sina val. Står man naken framför pegeln och gillar det man ser är det bara att fortsätta leva som man gör, annars kan man ändra på det.

Kanske inte så lätt säger du. Nej, men man måste hela tiden ställa frågan;

  • Vad är det som hindrar dig?

Vad lägger du tid på? Teven, FB, fika? Kan du ta en promenad istället? Gå till gymmet? Eller dra i några gummiband hemma?

Vad stoppar du ner i matkorgen när du handlar? Sallad, tomater, kyckling, rädisor, äpplen, ägg? Eller blir det såser, korv, fikabröd och läsk? Jag lovar att det inte är så stora steg man behöver ta för att ändra sitt beteende vad det gäller hälsa och mat.

Mitt januarimål – minska från 2 sockerbitar till en i kaffet.

Mitt februarimål – bara dricka ramlösa och loka istället för saft.

Mitt marsmål – äta minst en frukt om dagen.

En annan sak som är viktig är att inte vänta för länge. Ta ingen räkmacka för att kompisen gör det, ta en sallad. Och börja idag.

När du har laddat tvättmaskinerna, sätt dig inte och ta en kopp kaffe, ta en rask promenad. Och börja vid nästa tvätt.

Bestäm ett lätt första mål som du kan uppnå inom ett par veckor. Och bestäm hur du ska belöna dig när du uppnått det målet.

Och du – gör det nu!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *