Gomorron Kolmården

Jag kom till Kolmården igår kväll. Packade upp och fixade sminkplatsen

Lugnet före stormen

När vi satt och åt så kom de som jobbat under dagen tillbaka. Man känner inte igen en enda med allt smink, peruker och dräkter. Men efter en stund skalas den riktiga människan fram och alla sätter sig och äter.

Det är en otroligt glad och avslappnad stämning här. Alla går omkring i underställ med sina ”perukfrisyrer”. Lite lagom svettiga och trötta. Det här blir min sista arbetsdag här och det kommer att bli något jag saknar.

Att vara vuxen, få klä ut sig, sminka sig, ha lösögonfransar och vackra, utsmyckade dräkter under flera dagar är som en dröm. Vi är ca 30st som jobbar här varje dag under Halloween. Många ser skrämmande ut och några ser lite lagom läskiga ut.

Är man riktigt duktig så har man tillverkat sin dräkt själv. Många är sykunniga både inom läder och skinn. Det är lite som att jobba med häftiga seriefigurer. Hoppas jag får chansen att göra det igen.

Nu börjar resten vakna till. Det vankas frukost. Sen sätter sig alla vid sin sminkplats och börjar skapa sin figur. Även om jag fotat en del så är det svårt att återskapa alla detaljer. Jag försöker göra en vacker och lagom Miss White och det går bättre och bättre för varje gång, men jag kommer inte riktigt upp i deras klass.

Givetvis ska jag bombardera er med bilder från dagen. Men ni får vänta till ikväll….

Håll i och håll ut.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.