Gomorron fredag

Som jag längtat, men nu är vi här. Jag vaknade tidigt och röjde lite hemma. Kaffe och morgonrock och lite administration, det går alldeles utmärkt. Jag är ganska noga med att hålla ordning på mina papper och kvitton och annat. Eftersom jag har företag så får man inte slarva med papper.

Klädaffär?

Nu för tiden kan man få hjälp att starta eget företag. Det är viktigt att allt blir rätt från början. Det är så mycket att tänka på och man kan inte veta vad man ska göra när man är ny. Jag fick väldigt bra hjälp när jag startade för en herrans massa år sen.

Restaurang?

Det finns olika start-paket som man kan använda sig av och pricka av allteftersom. Tänk va bra, det tror jag knappast fanns när jag började. Det är kul att driva ett eget företag. Nu gör jag det som bisyssla och bestämmer själv hur mycket jag vill jobba.

Trädgårdsfirma?

Har man en bra affärsidé kan man jobba med sitt företag på heltid och se hur det utvecklas och hur man klarar av mer och mer under resans gång. Att marknadsföra sig, ha kundkontakter, skapa nya möjligheter i form av produkter eller tjänster och få nya kontakter som man kan ha nytta av hela livet.

Inredningsbutik?

Man ska börja med att bestämma vilken företagsform man ska ha. Enklast är ju en enskild firma. Har man större planer och är flera kan det vara aktuellt med ett aktiebolag. Då håller man isär sina egna och företagets pengar i och med att ett aktiebolag har ett organisationsnummer.

Huddagis?

Det finns lite att tänka på och har man planer att starta ett företag så bör man ha lite juridisk rådgivning så det blir rätt. Får man hjälp med det så kan man lägga fokus på sina kunder och det är viktigare än något annat i längden.

Har du eget företag eller vill du starta?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Gomorron fredag

  1. Anita skriver:

    Önskar dig en fin fredag! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *