Gomorron fredag

De lediga dagarna rullar på och jag njuter. Vaknar tidigt, gör frukostmacka, Leidy får skinka, ganska mycket idag, jag dricker kaffe, tittar på solen som vill upp bakom huset och sätter mig i soffan för att se en film. Känns toppen. Det känns bra att ha kommit igång med annan mat och jag läser om många som rensat ut julmaten nu. Här kommer tips på mer nyttig mat.

Surkål, pickles och kimchi – inläggningar och fermenterad mat som innehåller snälla bakterier för magen.
Spenat – det kan man mixa i smoothies, steka, stuva eller äta rå. Full av näringsämnen.
Broccoli – världens bästa grönsak, även kallad antioxidantbomb.
Bönor – innehåller nästan lika mycket protein som kött. Stabiliserar blodsockret i flera dagar.
Te – tro det eller ej. Hög mysfaktor.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Gomorron fredag

  1. Ethel skriver:

    Jag gillar nyttig mat. Kallades ”kaninen” i min familj när jag växte upp, trots att vi alla åt mycket grönsaker, haha. Tycker tvärtom mot dem som inte gillar grönsaker, att junk food är motbjudande.

    • Pia Widlund skriver:

      Jag äter mer och mer grönsaker, upptäcker nya och tycker det är gott. Man mår ju bättre av det än när man trycker i sig en chipspåse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *