Gärningsspelarna – av EL Dezmin

Kan en klassträff verkligen leda till något bra? Ja, i EL Dezmins bok, Gärningsspelarna, gör den det. Det blir en rafflande bladvändare när klassens losers visar sig vara extraordinärt kreativa och ser till att deras tilltag lönar sig på många sätt.

Emmy, Tilde, Mattias, Finn och Eddie, hamnar i samma tipspromenadsgrupp på klassträffen. De inser snart att de blivit indelade i grupper efter deras popularitet och bestämmer sig för att sticka.

Väl hemma hos Eddie föds en idé om att utmana varandra i olika uppdrag, goda och onda. De ska skaffa sig rubriker i tidningarna och den som är bäst får flest poäng. Leken startar och de gräver ogräs, rånar och kastar sand i hus. Det ena upptåget blir galnare än det andra.

Efter ett tag kommer de på en lysande idé med ett Mumintroll inblandat och efter det kunde ingenting stoppa dom. Gänget som tillhört de mest misslyckade i avgångsklassen drivs nu av revanschlustan och alla spärrar har släppt. Först började allt som en individuell tävling men den slutar i en lagsport. Och om inte elden hade tagit sig så…

En mycket bra plot som gör boken till en spännande och bra läsning där man hela tiden vill veta hur det ska gå. Inget onödigt tjafs utan storyn stormar fram och jag gillar verkligen boken. En udda story som du bör läsa om du inte gjort det. Dezmin levererar!

5 klackar av 6 möjliga

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Gärningsspelarna – av EL Dezmin

  1. Ethel skriver:

    Låter jättespännane och en ovanlig plot! Hoppas att du har det bra i Sunne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *