Förstår vi storheten hos upphovsmannen?

Troligtvis inte. Jag har sett teveserien Advokaten, eftersom det envisas med att regna här hela tiden. Hjort/Rosenfelt och Jens Lapidus, står bakom idén. Sen är det fler som har varit med och skrivit avsnitten men dom 3 är upphovsmännen till serien. Inga okända namn precis.

Jag tror aldrig att man uppfattar vem som står bakom och hur viktiga dom personerna är. Man kan tycka att skådespelarna är både snygga och bra och har temperatur i sina repliker, men till syvene och sist skulle de inte ha något att säga alls om det inte fanns ett manus att utgå ifrån.

Samma sak när det gäller en låt. Musiken och texten får inte den cred dom borde få i t ex Mellon. Där är det en snygg kille eller en sexig tjej som har moderiktiga kläder i som dom knappast hade hittat utan sin stylist och dansare bakom sig som gör att dom inte hänga med i alla steg om dom ska klara sången. Men det borde vara annorlunda.

Upphovsmannen kommer aldrig riktigt i ropet och det är synd. Det finns ett uttryck som är ”Låten är större än artisten”. Det säger en hel del. Mer cred till upphovsmännen.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *