Första slaget – del 2/2

Jag hade många vänner och flera intressen medan Fredrik mest umgicks med sina vänner. Vi hade träffats fyra år tidigare. Det tog ett tag innan jag fastnade för honom men efter ett tag gick jag med på att träffas och sen var jag fast.

Om det var något som skavde i vår relation var det Fredriks svartsjuka. Han kunde när som helst få utbrott och ifrågasätta vem jag träffat och hur jag kände igen olika personer. Jag visste att hans förra sällskap varit otrogen och hans misstänksamhet var jobbig. Men jag slutade bry mig efter ett tag för jag hade inget att dölja.

När jag var klar gick jag ut i köket och möttes av Fredrik som fortfarande inte tagit på sig. Han satt vid köksbordet och drack vin. När jag frågade varför han öppnat en av mina vinflaskor blev han sur. Han hade åsikter om klännings urringning och jag kände att jag fick taggarna utåt på en gång.

Jag var trött och utarbetad och hade inte fått något stöd av honom under den jobbiga perioden. Nu hade han mage att klanka ner på min klädsel när jag såg fram emot en trevlig kväll med arbetskamraterna. Det blev ett häftigt gräl.

Jag skrek åt honom och plötsligt reser han sig upp och ger mig en örfil. Inte hårt eller ens med hela handen, men en örfil. Hela världen stannade upp och jag blev alldeles kall. Vi blev stående båda två. Efter en stund ursäktade han sig.

Han såg helt förstörd ut och jag ryggade bakåt när han gick emot mig. det var nu jag gjorde ett val. Jag bad honom gå. Det fanns alltför många berättelser om kvinnor som förlåtit efter första slaget. Jag tänkte inte bli en av dem.

Fredrik blev helt ställd. Han var chockad av sitt eget handlande, men jag gav mig inte. Han skulle ut ur mitt liv och ut ur min lägenhet. Jag hotade med att ringa polis om han inte lämnade lägenheten. Till slut gick han och jag blev sittande i köket.

Jag hade aldrig blivit slagen av en man tidigare. Och skulle aldrig bli det igen. Så här i efterhand är jag glad över att jag vågade kasta ut honom på en gång. Jag bävar för vad som hänt om jag hade förlåtit honom.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Första slaget – del 2/2

  1. Annie Jansson skriver:

    Hoppas din tisdag varit bra<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *