Första slaget – del 1/2

Jag hade sett fram emot julfesten länge. Jobbet hade tagit överhanden och efter den här kvällen skulle det bli lugnare. Nyanställningar var på gång och jag skulle tillträda en ny tjänst. Men den kvällen hände något som jag inte räknat med.

Klänningen var givetvis röd, min favoritfärg. Och var det julfest så var det. Jag hade varit med och anordnat julfesten och det hade tagit mer tid än jag trodde. Det skulle bokas lokal, mat, underhållning och fixas julklappar. Jag fick sköta allt från anmälningar från anställda till att registrera matallergier. Som tur var jobbade jag med planeringsarbete och det hade jag stor nytta av.

Det hade skett ett par pensioneringar och arbetssituationen hade varit pressad efter en omorganisation. Byte av datorer och en mindre ombyggnation hade tagit musten ur alla anställda. Allt kom på en gång. Men nu hade vi anställt tre stycken tjejer med lång erfarenhet. De skulle vara med på julfesten och det såg jag fram emot.

Jag la ner stor möda på en håruppsättning och sminkade mig länge. En ansiktsbehandling dagen innan gjorde att jag kände mig fräschare än på länge. Klänningen var dyr men satt perfekt och eftersom jag spenderat fler timmar än vanligt på löpbandet var jag mer än nöjd med mig själv.

Fredrik hade kommit hem till mig redan på eftermiddagen och legat i badet en stund. Vi hade långtgående planer på att köpa en lägenhet och flytta ihop. Det var Fredrik som var drivande och han hade letat lägenheter i flera månader. Själv tyckte jag det var ganska skönt att bo själv.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *