Författarporträtt

Vad ska man ha med i ett författarporträtt?

  • Skriv kort om författarens liv, exempelvis om var och när författaren är född, barndomen, hennes/hans utbildning och hur författaren lever/levde. Författare får ofta inspiration till sina böcker från sitt eget liv.
  • Vilka böcker har författaren skrivit? Vad handlar de om? Har författaren oftast någon speciell genre på sina böcker? (Genre= ex deckare, kärleksromaner, historiska romaner)
  • Hur är författarens språk? Korta/långa meningar, mycket dialog, svåra eller lätta ord, långa beskrivningar? Ge gärna exempel på text.
  • Vad tycker du om författaren och det du läst av henne/honom? Varför då? Vad tror du författaren vill säga med sina böcker? Att man ska tycka, tänka, känna något speciellt?

 Snart är det dags att beställa lite fler böcker och ibland läser jag om nya författare. Jag har själv skrivit författarporträtt när jag släppte mina böcker. Det är inte så lätt men här hittade jag några anteckningar som beskriver vad man kan ha med.

Har man en gång knåpat ihop något kan man använda sig av det och bara ändra när det händer något. Lite kul att gå tillbaka och se vad som hänt i ens liv.

Väg orden på våg…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *