Fler löpartips

Vare sig du är nybörjare eller har sprungit ett tag så är det viktigt att hitta rätt sorts skor som passar just dig. Skor är en djungel och har man hittat ett märke som man trivs med så är det bara att hålla fast vid det. Jag har Asics och mina blå, näst sista paret, höll över 200 mil. De som är kloka säger att man ska byta skor efter 100 mil och visst känns det när man fått något nytt på fötterna.

Mina nya

Man kan även variera underlaget. Det känns lite annorlunda i benen när man ger sig ut på asfalt under våren efter att ha nött på löpbandet. Asfalt, grusväg, skogsstigar…byt underlag om du kan. Ett tips jag inte följer själv då det är dåligt med olika underlag där jag befinner mig.

Ujujuj, va jobbigt det kan bli om man tar i för mycket.

Ta det lugnt. Anmäl dig inte till en mara det första du gör. Är du sugen på något så kan jag varmt rekommendera Vårruset. 5km i många av Sveriges städer. Välorganiserat, roligt, alla kategorier löpare och en riktig folkfest. Att satsa för högt gör att du kan misslyckas flera gånger under resans gång. Då tappar du sugen och är sugen tappad så falerar allt.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *